İdeal Kültür

2008 yılında kurulan İdeal Kültür; yayınevleri, dağıtımcılar, enstitüler ve dernekler ile yapmış olduğu iş ortaklıklarıyla mevcut kütüphanelerin geliştirilmesi ve yeni kütüphanelerin kurulması çalışmalarında ihtiyaç duyulan her türlü bilgi kaynağını ve altyapısını karşılamaya yönelik hizmetler vermektedir.

İdeal Kültür; “İdealonline” markası ile araştırmacıların Türkiye’de yayımlanmakta olan her türlü bilgi kaynaklarına hızlı, kolay ve zamandan bağımsız bir şekilde erişebilmelerini ve eriştikleri bilgilerden etkili bir şekilde yararlanabilmelerini sağlayacak veri tabanları oluşturmayı amaçlamaktadır.

İdeal Kültür, Open Journal Systems (OJS) dergi yayınlama ve yönetim sistemi ve DSpace kurumsal akademik arşiv sistemi kurulumu hizmetlerini 15 yıllık tecrübe ile vermektedir. 

Firmamız OJS destek hizmeti ile dergilerin yayım ve yönetim sürecindeki iş ve işlemlerin uluslararası alanda kabul görmüş bir dergi yönetim ve yayımlama sistemi aracılığıyla gerçekleştirmektedir.

Firmamız DSpace destek hizmeti ile akademik kurumların doğrudan veya dolaylı olarak destek vererek akademik dünyaya kazandırdığı kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakların uluslararası standartlarda dijital ortamda depolanmasını, uzun süreli korunması ve etkisini artırarak kurumların akademik performansını takip etmesini sağlamaktadır.
 







Topkapı Mahallesi, Kahalbaşı Sokak, No: 31/1, 34093
Fatih, İstanbul, Türkiye
Tel.: +90 212 528 85 41 || Faks: +90 212 528 85 47